Top

 Hoe werkt MagGrow?

De MagGrow technologie maakt gebruik van permanente speciale (zeldzame aard-) magneten.

Gewasbeschermingsvloeistoffen die door het systeem stromen worden blootgesteld aan speciale statische magnetische velden. Bij een bepaalde stoomsnelheid verandert dit de fysieke eigenschappen van de vloeistof, waarbij de voor MagGrow karakteristieke droppelvorm, adhesie en oppervlaktespanning ontstaat. De MagGrow technologie maakt dat druppels beter aan het plantoppervlak blijven plakken dat er minder run-off plaatsvindt. Ook is er sprake van een meer homogene druppelgrootte.

Het gevolg daarvan is dat de bedekkingsgraad (coverage) van effectieve stof op het gewas gemiddeld met 20% verbetert met MagGrow, en dat de hele MagGrow set-up drift sterk reduceert. Het systeem is dan ook een erkende driftreducende techniek die op de DRT lijst staat van de TCT. In de praktijk valt je driftreductie met gebruik van MagGrow een categorie hoger uit dan op de spuitdoppen staat aangegeven. Daarmee is drukregistratie voor MagGrow gebruikers zelden verplicht.

Het Maggrow systeem bestaat uit de volgende onderdelen:

Manifolds.png

Manifolds (8)

Magnetische units (16 kg per stuk). Water + chemicaliën stromen hierdoorheen langs permanente statische magneten die bij ingestelde stroomsnelheid de eigenschappen van de vloeistof veranderen. Het stapeltje van 8 manifolds kan eenvoudig op de trekker gemonteerd worden en heeft geen elektriciteit nodig

Een dunne sterk magnetische stang die in de spuitleiding zit. Deze rod versterkt en handhaaft het effect van de manifolds zodat de vloeistof de optimale eigenschappen heeft zodra de spuitdop wordt bereikt.

Rod + Spacers (Modulair)

De Rod is aan de buitenkant gecoat met RVS zodat het niet met spuitvloeistof reageert. Het bestaat uit op elkaar aansluitende modules van verschillende lengte zodat elke gewenste lengte kan worden gerealiseerd, afhankelijk van de boomgrootte.

Rod.jpg
Rod.jpg
rod.png

De Spacers zorgen ervoor dat de rod perfect in het midden van de spuitleiding blijft zitten. Ze worden zo geplaatst dat ze niet in de buurt van een spuitmond zitten.